Upoznajte Ho’oponopono!

hooponopono_20141007_840_512_s_c1Ho’oponopono je drevna havajska metoda rješavanja problema. Usudim se ovdje dodati da je Ho’oponopono način života. I ono što je kod njega najkompliciranije jest upravo izgovaranje njegova naziva. Pa ljudi kažu hopno, hop hop…i svi se slatko nasmijemo. I to je već odličan start: smijeh i osmijeh.

U prijevodu riječ ho’oponopono znači “ispraviti pogrešku”.

Mi svakodnevno djelujemo ili iz Programa/starih sjećanja ili iz Inspiracije.

Ho’oponopono nam pomaže da brišemo/čistimo stare Programe i da što više djelujemo iz Inspiracije.

Često me pitaju kako znam da li djelujem iz Programa ili Inspiracije? Odgovor je da ne znam. Ne znam objasniti riječima, to je jednostavno „onaj osjećaj”, kada znaš da je TO TO. I sigurna sam dragi moji da ste ga svi osjetili.

Kada „čistimo” ( sa alatima Ho’oponopona) stare Programe, kada izađemo iz ograničavajućih obrazaca i oslobađamo se uvjerenja, dobijamo prostor da djelujemo iz Inspiracije, dajemo dozvolu da poruka stigne iz Inspiracije. Čisteći, mi ne znamo koji je Program „otpao”, al to i nije važno, jer otpada onaj koji je sad na redu.

Ho’oponopono je zaista najlakši način. Danas to znam. Iako mi se na početku činio kompliciranim, upravo zbog svoje jednostavnosti. I zato, jer treba biti ustrajan u primjeni njegovih alata. I zato, jer um stalno hoće neke odgovore, traži objašnjenja..a ovdje gotovo da ih nema.
Koristeći Ho’oponopono alate Univerzum uvijek odgovara, primamo čudesne darove. Ali se trebamo odvojiti od rezultata.

A za mene je to bila nemoguća misija. A onda sam u jednom trenutku jednostavno shvatila da “čisteći” dolazim sve bliže u svoje izvorno stanje, a to je radost i unutarnji mir. Sve se više približavam mogućnosti da spoznam sebe. Da otkrijem tko sam ja?!!!

To ne znači da će u nama i oko nas uvijek sve biti savršeno, dapače, mnogo je tu zahtjevnih/izazovnih situacija, ali je danas moja REAKCIJA na njih 100% DRUGAČIJA. Tajna je u tome da budemo otvoreni i fleksibilni, jer mi zapravo ne znamo odakle će nam doći ono što je za nas najbolje.

Jedna od osnove u Ho’oponopono je prihvatiti 100% odgovornost za sve što nam se događa. Ne krivnju, nego odgovornost. Odgovornost je sposobnost davanja odgovora. Ja sam to smatrala istim, dok nisam srela Ho’oponopono. I bio je to veliki „teret”, kad se osjećaš krivim za sve ili za većinu što ti se događa. Kada sam osvijestila i prihvatila razliku, u moj je život ušla SLOBODA.

U protekle su se tri godine na mojem putu dogodile mnoge promjene, one lijepe i one manje lijepe. Mnoge od njih se ljudima iz moje okoline čine i smatraju ih čudima, a ja kažem: hvala hvala hvala…volim te volim te volim te (jedan od alata Ho’oponopona)

Prošlo je tri godine od kada sam srela Ho’oponopono i Mabel Katz, predivnu ženu, smatranu jednom od najvećih autoriteta na području Ho’oponopona, i danas veselo mogu reći da su hvala i volim te postali dio mene, „vrte” se u pozadini i ne razmišljam više o njima. Spojili su se sa mojim disanjem. Prekrasno!!

Možete i vi!! Ho’oponopono je dostupan svima..i odraslima i malenima.

Dragi svi, POZIVAM VAS da nam se 08.05. 2016. pridružite u Fit Fresh Food, Pula.

Biti će to predivno veče u kojem imate priliku čuti mnogo različitih čudesnih priča te iz „prve ruke” saznati koji su koraci potrebni da bi Život postao jednostavan, jer Život u svojoj biti to i jeste.

„ Putovanje je dugo. Mnogo je toga za očistiti, za izbrisati. To je cjelodnevni posao, al je zato rezultat neprocjenjiv. U tom procesu možemo iskusiti ljubav, uživati u životu, spoznati da smo savršeni takvi kakvi jesmo i privući bilo što bez napora.Možemo naučiti biti ono što jesmo i kako bezuvjetno voljeti. Možemo birati između patnje ili sreće, bolesti ili zdravlja, straha ili ljubavi. Što god odlučili, u redu je. Biti će to naša odluka.” ( Mabel Katz,odlomak iz knjige Najlakši način)

Napisala: Kristina Bulešić

Preuzeto sa: www.stylish.com.hr

You may also like...

Facebook